Nuorisotoiminta

Nuorisotoiminta

Sarvaston Venekerho on mukana kahdentoista itä-Helsingin, Vantaan ja Sipoon pursiseurojen yhteisessä junioritoimintaa toteuttavassa EastSideSailingTeam -yhteenliittymässä. ESST:n  tavoite on tarjota itä-Helsingin junioripurjehdukselle olosuhteet, jotka mahdollistavat junioreille kehittymisen ensikokeilusta aina purjehduksen huipulle asti. ESST:n perusideana on yhdistää itä-Helsingin seurojen kalustoa, valmentajia ja purjehtijoita riittävän suuriksi kokonaisuuksiksi että toiminnasta tulee mielekästä ja haastavaa kaikentasoisille purjehtijoille. ESST-hanketta tukee vahvasti Suomen Purjehdus ja Veneily sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää EastSideSailingTeam -nettisivuilta: www.eastsidesailingteam.fi.

 

Purjehduksen alkeiskurssit:

Alkeiskursseja (=päiväleirejä 4-5 pv) optimistijollilla järjestetään lähes kaikilla ESST seuroilla, mukaanlukien Sarvaston Venekerholla. Savk:n leirit vuonna 2019 on kesäkuun 2. viikolla ma-to 10.-13.6.2019. Ennen itse leiriä on uimahallissa (Pirkkola) toteutettava harjoitusilta, jossa opetellaan jollan kääntäminen pystyyn vedessä. Alkeiskursseille on vaatimuksena 7v ikä, uimataito ja reipas mieli! Ilmottautumiset ja lisätietoja:

http://www.eastsidesailingteam.fi/page/purjehduskoulut

 

Purjehduksen jatkoleirit:

Jatkoleirejä järjestetään jo alkeet osaaville purjehtijoille joko erillisinä leireinä tai jaettuna alkeisleirin rinnalla. Veneinä optimistijollat, purjehtijoiden koko ja taitotaso huomioiden myös Zoom8 -jolla. Lisätiedot ja ilmottautumiset kuten alkeisleireille:

http://www.eastsidesailingteam.fi/page/purjehduskoulut

 

Harjoitusryhmät:

Optimisti:

Optimistijollilla harjoitellaan taitotason mukaan jaetuissa pienryhmissä, vihreät – siniset -punaiset -mustat. Vihreällä ja sinisellä tasolla harjoitukset ovat 2 kertaa viikossa, punasella ja mustalla kolmesti viikossa. Sarvastossa ei ole omia harjoitusryhmiä, mutta Savk:n purjehtijat ovat tervetulleita mm. HTPS:n (Pyysaari, Laajasalo), VP:n (Vuosaaari) ja BS:n (Kulosaari) ryhmiin. Omaa venettä ei tarvi olla, seuroilla on lainaveneitä niitä tarvitseville. Purjehtijan kehittyessä siniselle tasolle suositellaan oman veneen hankkimista. Harjoitusten ajankohdat ja valmentajien yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.eastsidesailingteam.fi/page/harjoitusryhmat

 

Zoom-8

Itä-Helsingin Zoom -ryhmät toimii Kulosaaressa BS:llä ja Pyysaaressa HTPS:llä. Valmentajien yhteystiedot ja ilmottautumiset mukaan täältä: http://www.eastsidesailingteam.fi/page/harjoitusryhmat

 

29er

Kahden hengen vauhdikas 29er on tarkoitettu jo kehittyneille opti- tai Zoom -purjehtijoille jatkoluokaksi. BS:llä Kulosaaressa starttaa kaksi kertaa vuodessa (keväällä ja syksyllä) 3kk. mittainen 29er -akatemia, jossa opitaan luokan taidot. Omaa venettä ei tarvita, BS:llä on akatemian käyttöön veneet. Lisätietoja: http://www.brandoseglare.fi

 

Kilpapurjehdus

Sarvaston Venekerhoa edustaneet juniorit ovat menestyneet myös kilpapurjehduksessa viime vuosina. Mm. seuraavia tuloksia on kerhollemme saavutettu:2018 Opti Ranking, sija III, 2018 Opti SM sija 5, 2018 Zoom8 MM sija 5, 2018 Opti MM sija 143.

 

Lainaveneet:

Sarvaston Venekerho omistaa useita Optimistijollia, Zoomeja ja Lasereita. Savk:n ja ESST yhteistyöseurojen juniorijäsenet voivat hakea itselleen lainavenettä kerhon kalustosta yhdeksi kaudeksi kerrallaan. Lainaus on maksutonta ja  purjehtija sitoutuu huolehtimaan lainaamansa veneen kunnossapysymisestä laina-aikana. Hakemukset veneen lainaamiseksi vapaamuotoisesti sähköpostilla kerhon toimistolle 30.4.mennessä, [email protected].