Långön saaritukikohta

Långön Saaritukikohta

N 60°12’7 E 25°31’0

Kerhollamme on ollut saaritukikohta Onaksen saaristossa vuodesta 1998. Meillä on vuokrattuna Långön saaren koilliskulmalla noin 2 hehtaaria upeaa saaristomaisemaa. Alueeseen kuuluu itä- ja pohjoisrantaa runsain mitoin. Saari on hyvää ulkoilualuetta, kun rannasta nousee ylös kallioille. Maasto on helppokulkuistaja ja saaren korkeimmalta kohdalta, aivan satamamme yläpuolelta, avautuvat upeat merimaisemat sekä sisäsaaristoon että avomerelle.

 

Alueellamme on kaksi satamaa, pitkä T-laituri itärannalla, sekä lyhempi T-laituri saaren pohjoisrannalla. Ne antavat hyvän suojan vallitsevilla lounatuulilla,mutta koillistuulilla ei kummassakaan satamassa ole aivan suojassa keikutukselta. Laiturit ovat tukevia betoniponttoonilaitureita varustettuina riittävän suurilla peräpoijuilla.

 

Kesällä 1999 rakennettiin saarelle sauna ja grillikatos. Molemmat on tehty tukevasta hirrestä ja ovat olleet kerholaisten kovassa käytössä. Alueellamme on kaksi puuceetä ja kaksi varastoa polttopuille ym. kerhon tavaroille. Kesäkuun lopulla, kun jollaleirit ovat Sarvastossa ohi, siiretään saareen optareita ja lasereita kerholaisten ja nuorison käyttöön. Junnut voivat kertailla leireillä opittuja taitoja ja lasereilla voivat seniorit ottaa mittaa toisistaan.

 

Saarella järjestetään kerhon tilaisuuksia keväällä, juhannuksena ja syksyllä. Tarkemmat ajankohdat löytyy tapahtumakalenterista.

 

Tule viihtymään Långöhön!