Jätehuolto

SAVK:n  JÄTE‐ JA ONGELMAJÄTEPISTEET

 

SEKAJÄTE

Sininen kontti 1. tarhan ulkopuolella on tarkoitettu kaikelle satamassa syntyvälle sekajätteelle sekä kesäaikaan veneiltä tuotaville roskapusseille. Sen luukut on lukittu ja aukeavat laituriavaimella, jotta ulkopuoliset eivät täyttäisi astiaa. Roskien tuominen muualta kerhon kustannuksella hävitettäväksi on ehdottomasti kielletty. Hävitettävät pressut on ehdottomasti viikattava huolellisesti, jolloin vievät mahdollisimman vähän tilaa. Kierrätyskelpoista jätettä (mm. pahvi, elektroniikkaromu) ei saa jättää sekajäteastioihin, vaan se tulee viedä asianmukaisiin keräyspaikkoihin.

 

Kevät‐ ja syyskunnostuskaudella  on 600L sekajäteastiat 2. ja 3. tarhojen portin sisäpuolella. Näitä ei tyhjennetä eikä siis saa käyttää 10.6.‐15.9. välillä kesällä. Kerhorakennuksen ulkopuolella on yksi 600L astia kerhorakennuksen jätteitä varten. Älä kuormita tätä turhaan muilla roskilla. Myös tämän astian käyttö on 10.6.‐15.9. välillä kielletty.

 

KIERRÄTYSKELPOINEN JÄTE

Metallijäte ja muu kierrätyskelpoinen jäte tulee käsitellä voimassaolevien jätemääräysten mukaisesti. Lähin keräyskartongin, -paperin  ja –lasin vastaanottopiste on  Laajasalon ostoskeskuksen pysäköintialueella, lähin Sortti‐asema Kivikossa.

 

WC‐JÄTE

Kemialliset WC:t voi tyhjentää kerhorakennuksen takana olevaan tyhjennyskaivoon. Ei sisätiloissa wc-istuimiin!

 

ONGELMAJÄTTEET

Ongelmajätepiste on 1. tarhan portin sisäpuolella. Sieltä löytyy:

 

PILSSIVESIASTIA  (iso muovisäiliö metallihäkissä)

Öljyinen vesi, polttoaineet, liuottimet,  pakkasnesteet yms. Tyhjennetyt astiat/kannut sekajätteeseen.

 

JÄTEÖLJY  (muovisäiliö betonialtaassa)

Vain ja ainoastaan käytetty voiteluöljy. Ei pilssivesiastiaan kuuluvia nesteitä.  Tyhjennetyt astiat/kannut sekajätteeseen.

 

ÖLJYNSUODATTIMET (punainen pystyastia)

Vain ja ainoastaan käytetyt öljynsuodattimet, öljystä tyhjäksi valutettuina. EI MITÄÄN MUUTA ROSKAA. Tämän astian tyhjennys on erittäin kallista ja muu, sinne kuulumaton roska kuten maalaustelat tulevat suhteettoman kalliiksi hävittää tätä kautta. Tyhjät öljykannut sekajätteeseen.

 

ROMUAKUT

Kannellinen muovilaatikko hävitettäville akuille.

 

MUUT ONGELMAJÄTTEET

Lähin ongelmajätekontti (maksuton) on Herttoniemen Shellillä (avaimen saa kassalta, kontti huoltoaseman eteläpäädyssä). Sinne voi toimittaa muut ongelmajätteiksi katsottavat jätteet maksutta.JÄTEHUOLLON KUSTANNUKSET KERHOLLE OVAT HUOMATTAVAT. Toimi siis ohjeiden mukaan ja auta pitämään kulut kurissa.

 

Tämän ohjeen vastaisesta toiminnasta  voidaan ohjeiden rikkojalta periä koko jäteastian kertatyhjennyksen kustannus, myös ongelmajätteiden kohdalla. Sataman tallentava  kameravalvonta on suunnattu myös jätepisteisiin.