Nuorisotoiminta

Nuorisotoiminta

Sarvaston Venekerho on mukana kahdentoista itä-Helsingin, Vantaan ja Sipoon pursiseurojen yhteisessä junioritoimintaa toteuttavassa EastSideSailingTeam -yhteenliittymässä. ESST:n  tavoite on tarjota itä-Helsingin junioripurjehdukselle olosuhteet, jotka mahdollistavat junioreille kehittymisen ensikokeilusta aina purjehduksen huipulle asti. ESST:n perusideana on yhdistää itä-Helsingin seurojen kalustoa, valmentajia ja purjehtijoita riittävän suuriksi kokonaisuuksiksi että toiminnasta tulee mielekästä ja haastavaa kaikentasoisille purjehtijoille. ESST-hanketta tukee vahvasti Suomen Purjehdus ja Veneily sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää EastSideSailingTeam -nettisivuilta: www.eastsidesailingteam.fi.

 

Purjehduksen alkeiskurssit:

Alkeiskursseja (=päiväleirejä 4-5 pv) optimistijollilla järjestetään lähes kaikilla ESST seuroilla. Kesällä 2020 Sarvaston leirit toteutetaan yhteistyössä HTPS:n ja BS:n kanssa, ilmottautumiset suoraan näiden seurojen leireille. Ennen itse leiriä on uimahallissa (Pirkkola) toteutettava harjoitusilta, jossa opetellaan jollan kääntäminen pystyyn vedessä. Alkeiskursseille on vaatimuksena 7v ikä, uimataito ja reipas mieli! Ilmottautumiset ja lisätietoja:

http://www.eastsidesailingteam.fi/page/purjehduskoulut

 

Purjehduksen jatkoleirit:

Jatkoleirejä järjestetään jo alkeet osaaville purjehtijoille joko erillisinä leireinä tai jaettuna alkeisleirin rinnalla. Veneinä optimistijollat, purjehtijoiden koko ja taitotaso huomioiden myös Zoom8 -jolla. Lisätiedot ja ilmottautumiset kuten alkeisleireille:

http://www.eastsidesailingteam.fi/page/purjehduskoulut

 

Harjoitusryhmät:

Optimisti:

Optimistijollilla harjoitellaan taitotason mukaan jaetuissa pienryhmissä, vihreät – siniset -punaiset -mustat. Vihreällä ja sinisellä tasolla harjoitukset ovat 2 kertaa viikossa, punasella ja mustalla kolmesti viikossa. Sarvastossa ei ole omia harjoitusryhmiä, mutta Savk:n purjehtijat ovat tervetulleita mm. HTPS:n (Pyysaari, Laajasalo), VP:n (Vuosaaari) ja BS:n (Kulosaari) ryhmiin. Omaa venettä ei tarvi olla, seuroilla on lainaveneitä niitä tarvitseville. Purjehtijan kehittyessä siniselle tasolle suositellaan oman veneen hankkimista. Harjoitusten ajankohdat ja valmentajien yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.eastsidesailingteam.fi/page/harjoitusryhmat

 

Zoom-8

Itä-Helsingin Zoom -ryhmät toimii Kulosaaressa BS:llä ja Pyysaaressa HTPS:llä. Valmentajien yhteystiedot ja ilmottautumiset mukaan täältä: http://www.eastsidesailingteam.fi/page/harjoitusryhmat

 

29er

Kahden hengen vauhdikas 29er on tarkoitettu jo kehittyneille opti- tai Zoom -purjehtijoille jatkoluokaksi. BS:llä Kulosaaressa starttaa kaksi kertaa vuodessa (keväällä ja syksyllä) 3kk. mittainen 29er -akatemia, jossa opitaan luokan taidot. Omaa venettä ei tarvita, BS:llä on akatemian käyttöön veneet. Lisätietoja: http://www.brandoseglare.fi

 

Kilpapurjehdus

Sarvaston Venekerhoa edustaneet juniorit ovat menestyneet myös kilpapurjehduksessa viime vuosina. Mm. seuraavia tuloksia on kerhollemme saavutettu: 2018 Opti Ranking, sija III, 2018 Opti SM sija 5, 2018 Zoom8 MM sija 5, 2018 Opti MM sija 143.

 

Lainaveneet:

Sarvaston Venekerho omistaa useita Optimistijollia, Zoomeja ja Lasereita. Savk:n ja ESST yhteistyöseurojen juniorijäsenet voivat hakea itselleen lainavenettä kerhon kalustosta yhdeksi kaudeksi kerrallaan. Lainaus on maksutonta ja  purjehtija sitoutuu huolehtimaan lainaamansa veneen kunnossapysymisestä laina-aikana. Hakemukset veneen lainaamiseksi vapaamuotoisesti sähköpostilla kerhon toimistolle 30.4.mennessä, [email protected].